EFC – Az ülőfelület és fekvőfelület keménységének állítása egyetlen mozdulattal

Az EFC technológia nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

Az állítható keménység, a testreszabhatóság régóta fókuszban van, a tömeggyártás, az általános alkalmazás azonban a már létező technológiák degresszív átalakítását igényelte. 

Az EFC komfort egy ilyen, gyártóktól független technológiai innováció, mely olcsón, külső energia felhasználása nélkül és kockázatmentesen alkalmazható már meglévő kárpitos bútorokban, ágymatracokban, a formatervek és meglévő gyártói folyamatok átalakítása, extra beruházás igénye nélkül.

A terhelt felületi komfort szabályozást egy innovatív alapelv mentén valósítottuk meg: a meglévő matracokba és ülőpárnákba történő EFC mag integrálásával. Az EFC mag belsejében található habszivacsot egy speciális légzáró réteg öleli körül, amely a bent tartott levegő hatására kemény marad, a felületi terhelés esetén is.

Az EFC magot egy szabályzó szeleppel láttuk el, amelynek kinyitásával a magban alkalmazott szivacs tulajdonságainak megfelelő puhaságot érhetünk el, így a matrac, vagy ülőfelület keménysége állíthatóvá válik.

Az EFC technológia alkalmazása utat ad a felhasználói kreativitásának,

a nyitott szelep mellett a matracmag egyre puhább lesz, majd amikor elértük a kellemesnek érzett komfortot, akkor csak el kell zárni a matrac szabályozó szelepét. Ezzel rögzítjük az aktuális keménységet. Ez a használati mód alkalmassá teszi a pillanatnyi igénynek megfelelő puhaság elérését.

Ha szeretnénk visszaállítani a matrac vagy ülőpárna keménységét, akkor csak fel kell állnunk, és ki kell nyitnunk a párna szelepét.

Miközben a szivacs-, vagy rugós betét visszanyeri az eredeti formáját, a levegő visszaáramlik a rendszerbe. Mindez magától történik. A matracmag, ha nincs terhelve, nyitott szelepnél visszanyeri a formáját és telítődik levegővel. 

Az EFC technológia alkalmazási lehetőségei.

A jelenleg elérhető gyártókapacitás minden általános habszivacsot alkalmazó ülő- és fekvőfelület esetén már most is elérhető és a meglévő rétegrendbe illeszthető.

A meglévő bútorokhoz tehát minimális extra költséggel jelentős értéktöbbletet adhatunk, így akár egy meglévő bútorcsaláddal is további kínálati szortimenteket is lefedhetünk.

Az innováció nem csak kényelmi szempontokat elégít ki és nyújt további komfort szinteket, hanem számos gazdasági előnyt is hordoz. Az EFC párnában benntartott levegő a habbal közösen viseli a terhelést és átveszi a teherhordó szerepet, így a mag feletti és alatti réteget teljes egészében a komfort kialakítására lehet használni.

A matracmagok tartósabbak, hiszen nincsenek hosszan tartó feszültségnek kitéve, így elegendő kisebb sűrűségű habszivacs alkalmazása.

Ágymatracokba, illetve kárpitozott kanapékba és fotelekbe 10 cm, míg a székekbe 6 cm vastagságú EFC magot ajánlunk, ezek a meglévő habszivacsokba, matracokba tökéletesen elhelyezhetőek. A felettük és igény esetén alattuk elhelyezett 3 – 5 cm-es rétegeket csak a komfortérzet fokozása miatt kell alkalmazni. 

A bútor átalakítása nélkül, az eredeti habszivacs-matrac vastagságát megtartva, a bútor bárminemű módosítása nélkül tudunk értéktöbbletet adni, miközben a komfort mellett az eddigi technológiákat is megtarthatjuk, hiszen az EFC mag tökéletesen kombinálható az eddig használt teherviselő anyagokkal.

  • Ágymatracokhoz 50 cm hosszban 80 és 90 cm széles méretben biztosítunk matracmagot, amelyek a legnépszerűbb 80/16 és 90/180 cm-es ágymatracok esetében 2 zónás testalátámasztást tesznek lehetővé.
  • Kanapékhoz és fotelekhez az 50 x 50 cm-es méret általánosan alkalmazható.
  • Irodaszékek esetén 36 x 36 cm-es mag tökéletes komfortot nyújt.
  • Képmagyarázat: Gyakori keménység állítás esetén és a székekhez a külső szelepet ajánljuk, amely esetében a nyitás-zárás kivülről, egyszerűen elvégezhető.
  • Képmagyarázat: Ágymatracok, szabad- és kárpitozott fix párnák esetén a belső szelep használatát javasoljuk, amely tökéletesen belesimul a párnába és szinte észrevehetetlen.
  • Képmagyarázat: Azon kárpitozott, fix párnákkal rendelkező bútoroknál,  ahol a szelep nehezen elérhető, a designer a bútor korpuszán (bútor váz) a felhasználó kényelmének leginkább megfelelő helyen helyezheti el a szelepet. 

Az EFC technológia széleskörű alkalmazása érdekében többféle szelepet fejlesztettünk ki. 

Elsődleges szempontot jelentett, hogy a komfort ne a megjelenés rovására menjen, ezért a szelepek elhelyezése szabadon meghatározható, míg a típusválasztékából minden bútor fajtára és megjelenésre tökéletes megoldást kínálunk és a szelepek a RAL színskála alapján egyedi színekben is elérhetőek.

Az EFC technológia a legtökéletesebb megoldás arra, hogy a design bútorokat a tökéletes kényelemmel ruházzuk fel. 

Az EFC innovációnak hála a bútordesignerek képzeletének semmi nem szab határt, a megtervezett bútorokat sosem látott kényelemmel láthatjuk el.

Tervező csapatunk partnereinkkel együttműködve segíti a bútortervezők munkáját, hogy az alkalmazott, vagy tervezett bútor esetén – a design megtartása mellett – az EFC technológia beillesztésével az elérhető legkényelmesebb kialakítások legyenek elérhetőek.

A jövő bútorai mellett, a meglévő bútorcsaládok is felruházhatóak az EFC technológia adta komforttal.

A gyártói és tervezői munkához is maximális támogatást adunk, segítünk a megfelelő rétegrend kialakításában, akár komfortfokozás, akár költégcsökkentés legyen partnerünk célja. 

Tervezőink a rendelkezésünkre bocsátott CAD tervekbe integrálják az EFC technológiát, hogy az a leggazdaságosabb gyártási megoldást kínálja.

Kezdje meg velünk
a párbeszédet!

Induljon el velünk az EFC komforttechnológia
integrációs folyamatán!

Lépésről-lépésre végigkísérjük Önt a technológiánk adaptálásának lehetőségein, segítségére leszünk abban, hogy minden szükséges információ birtokában ideális döntést hozhasson a technológia alkalmazását illetően.

Az integrációs folyamat célja az új komforttechnológia alkalmazásával járó előnyök és esetleges kihívások hatékony meghatározása. Természetesen a párbeszéd megkezdése önmagában nem jár elköteleződéssel.

Bútor-, vagy matracgyártó vagyok, további információt kérek és regisztrálok. Alkalmaznám az EFC technológiát.

 

Milyen további előnyökkel járhat a technológia alkalmazása bútorgyártóként?

 

Az EFC működésének részletes bemutatása

 

 

Történelmi bemutatás
A múlt nagyszerű jövőt vetít Ön elé

Minden jog fenntartva © 2023
EFC TECHNOLOGIES GmbH.

Tel.: +36 70 405 5253
E-mail: endredi.istvan@safis.hu